Rakott padlizsán


Hozzávalók (4)


4 közepes padlizsán
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
2 csomag mozzarella sajt (2 x 125 g)
2 evőkanál olaj + a tálhoz
30 dkg darált hús
1 tasak bolognai spagetti alap
3 evőkanál ételízesítő
1 evőkanál szárított bazsalikom




A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, a mozzarella sajtot lecsepegtetjük, és mindkettőt karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és pár percig együtt pároljuk. Felöntjük 3 dl vízzel, belekeverjük a bolognai alapot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára főzzük a húst. A padlizsánszeleteket vízzel leöblítjük, és megszórjuk Delikáttal, bazsalikommal, borssal. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, és felváltva egymás után belerétegezzük a padlizsánt, a paradicsomot és a húsos ragut (ebben a sorrendben). A tetejét beborítjuk mozzararellával. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. Fokozat) bekapcsoljuk, és a rakott padlizsánt aranysárgára sütjük benne (kb. 40 perc).