Rakott padlizsán
Hozzávalók
(4)
4 közepes padlizsán 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 4 paradicsom 2 csomag mozzarella sajt (2 x 125 g) 2 evÅ‘kanál olaj + a tálhoz 30 dkg darált hús 1 tasak bolognai spagetti alap 3 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘ 1 evÅ‘kanál szárÃtott bazsalikom
A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, a mozzarella sajtot lecsepegtetjük, és mindkettőt karikákra vágjuk.
Az olajat felforrósÃtjuk, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és pár percig együtt pároljuk. Felöntjük 3 dl vÃzzel, belekeverjük a bolognai alapot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára fÅ‘zzük a húst. A padlizsánszeleteket vÃzzel leöblÃtjük, és megszórjuk Delikáttal, bazsalikommal, borssal. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, és felváltva egymás után belerétegezzük a padlizsánt, a paradicsomot és a húsos ragut (ebben a sorrendben). A tetejét beborÃtjuk mozzararellával. A sütÅ‘t 200 fokra (gázsütÅ‘ 3. Fokozat) bekapcsoljuk, és a rakott padlizsánt aranysárgára sütjük benne (kb. 40 perc).
|