Rakott burgonya
Hozzávalók
2 dl tejföl 1 dl tej 1 tojás só, őrölt bors 2 evőkanál olaj 80 dkg burgonya 10-15 dkg kolbász 4 főtt tojás a tál kikenéséhez: olaj a tetejére: 5 dkg reszelt sajt
Egy nagy tálban a tejfölt, a tejet, a tojást, az olajat habverÅ‘vel simára keverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, 3 milliméteres karikákra szeljük, és a tejfölös masszába forgatjuk. A kolbász héját lehúzzuk, a fÅ‘tt tojásokat megtisztÃtjuk és mindkettÅ‘t, mint a hagyományos rakott burgonyához szokás, karikákra vágjuk. A Whirlpool készülék crisp tálját vékonyán kiolajozzuk, a tejfölös burgonya felét az aljára terÃtjük. Kolbász- és tojáskarikákkal egyenletesen megrakjuk és a maradék burgonyával befedjük. A sajtot a tetejére szórjuk és crisp fokozaton 15 percig sütjük. Akinek nincs crisp tálja, az pirÃtótálban készÃtheti el, de ebben az esetben a tetejét grillfokozaton meg kell pirÃtani. Akkor jó, ha tálalásig legalább 10 percet áll.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + pihentetés.
Egy adag: 559 kcal / 2337 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|