Rakott burgonya


Hozzávalók


2 dl tejföl
1 dl tej
1 tojás
só, őrölt bors
2 evőkanál olaj
80 dkg burgonya
10-15 dkg kolbász
4 főtt tojás
a tál kikenéséhez:
olaj
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt

Egy nagy tálban a tejfölt, a tejet, a tojást, az olajat habverővel simára keverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, 3 milliméteres karikákra szeljük, és a tejfölös masszába forgatjuk. A kolbász héját lehúzzuk, a főtt tojásokat megtisztítjuk és mindkettőt, mint a hagyományos rakott burgonyához szokás, karikákra vágjuk. A Whirlpool készülék crisp tálját vékonyán kiolajozzuk, a tejfölös burgonya felét az aljára terítjük. Kolbász- és tojáskarikákkal egyenletesen megrakjuk és a maradék burgonyával befedjük. A sajtot a tetejére szórjuk és crisp fokozaton 15 percig sütjük. Akinek nincs crisp tálja, az pirítótálban készítheti el, de ebben az esetben a tetejét grillfokozaton meg kell pirítani. Akkor jó, ha tálalásig legalább 10 percet áll.


Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés.
Egy adag: 559 kcal / 2337 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.