Rablóhús-variációk
Hozzávalók
(4)
Szalonnás burgonya: 4 burgonya 1 kis fej hagyma 20 dkg puha füstölt szalonna Májas-húsos nyárs: 1 húsos zöldpaprika 2 kis fej vöröshagyma 20 dkg sertéshús 20 dkg sertésmáj 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg parasztkolbász Csirkenyárs zöldséggel: 2 közepes hagyma 2 savanykás alma 2 banán 2 filézett csirkemell 2 evőkanál olaj 1 citrom leve
A zöldségeket megtisztÃtjuk, megmossuk. Minden hozzávalót falatnyi darabokra, vastagabb karikákra vágunk. A hagymát negyedekre. ElÅ‘készÃtjük a nyársakat.
A háromféle nyárshoz külön-külön szétrakjuk a hozzávalókat. A burgonyás nyársnál a szalonnát, a burgonyát, a hagymát váltakozva húzzuk a nyársra. A rablóhúst hagymával kezdjük és fejezzük be, közben Ãzlés szerint rakjuk a húst, a szalonnát, a kolbászt és a zöldségeket. A zöldséges csirkenyársakat csirkehús, alma, banán sorrendben tűzdeljük fel. Gyengén megszórjuk sóval, borssal, megcsepegtetjük citromlével, és megkenjük olajjal. A nyársakat parázs fölött, forgatva kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Forrón, zöldfélével, friss kenyérrel kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
|