Rablóhús-variációk


Hozzávalók (4)


Szalonnás burgonya:
4 burgonya
1 kis fej hagyma
20 dkg puha füstölt szalonna
Májas-húsos nyárs:
1 húsos zöldpaprika
2 kis fej vöröshagyma
20 dkg sertéshús
20 dkg sertésmáj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg parasztkolbász
Csirkenyárs zöldséggel:
2 közepes hagyma
2 savanykás alma
2 banán
2 filézett csirkemell
2 evőkanál olaj
1 citrom leve

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Minden hozzávalót falatnyi darabokra, vastagabb karikákra vágunk. A hagymát negyedekre. Előkészítjük a nyársakat. A háromféle nyárshoz külön-külön szétrakjuk a hozzávalókat. A burgonyás nyársnál a szalonnát, a burgonyát, a hagymát váltakozva húzzuk a nyársra. A rablóhúst hagymával kezdjük és fejezzük be, közben ízlés szerint rakjuk a húst, a szalonnát, a kolbászt és a zöldségeket. A zöldséges csirkenyársakat csirkehús, alma, banán sorrendben tűzdeljük fel. Gyengén megszórjuk sóval, borssal, megcsepegtetjük citromlével, és megkenjük olajjal. A nyársakat parázs fölött, forgatva kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Forrón, zöldfélével, friss kenyérrel kínáljuk.


Elkészítési idő: 45 perc.