Pulykatekercs spenóttal


Hozzávalók


10 dkg spenót
20 dkg márványsajt
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg kenyérszalonna ledarálva
4 kicsontozott bébipulykacomb-felső
4 mokkáskanál darált dió
2 dl száraz fehérbor
20 dkg vékonyszálú sárgarépa
2 kisebb cukkíni
30 dkg zöld hüvelyű zöldbab
1 l zöldségleves kockából

A spenótot megmossuk, a száraitól megtisztítjuk. A márványsajtot lereszeljük vagy villával összenyomkodjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, majd egy tálban az olajjal összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A spenótleveleket sós vízben egyszer felforraljuk, levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk. Leszűrjük, villával megnyomkodjuk, majd a darált szalonnával és a márványsajttal jól összekeverjük. A combokat kiterítjük, belső felüket bedörzsöljük a fokhagymával, megszórjuk a darált dióval, sózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a spenótos masszát, és feltekerjük, cérnával átkötjük. A húsokat tűzálló tálba tesszük, megkenjük a fűszeres olajjal, aláöntjük a bort, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Közben a sárgarépát meghámozzuk, a zöldféléket megmossuk, kb. egyforma darabokra vágjuk. A zöldséglében pár percig főzzük, majd leszűrjük. A zöldségeket a félig elkészült hús mellé tesszük, és a sütési hőt 150 °C-ra csökkentve az ételt 25 percig továbbsütjük. Ha a hús megpuhult, hagyjuk kissé kihűlni, levesszük róla a cérnát, majd a tűzálló tálba visszatéve átmelegítjük, és a zöldségekkel együtt tálaljuk.