Pulykatekercs spenóttal
Hozzávalók
10 dkg spenót 20 dkg márványsajt 4 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj 5 dkg kenyérszalonna ledarálva 4 kicsontozott bébipulykacomb-felsÅ‘ 4 mokkáskanál darált dió 2 dl száraz fehérbor 20 dkg vékonyszálú sárgarépa 2 kisebb cukkÃni 30 dkg zöld hüvelyű zöldbab 1 l zöldségleves kockából
A spenótot megmossuk, a száraitól megtisztÃtjuk. A márványsajtot lereszeljük vagy villával összenyomkodjuk. A fokhagymát megtisztÃtjuk, összezúzzuk. A petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, majd egy tálban az olajjal összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy az Ãzek összeérjenek. A sütÅ‘t 180 °C-ra (gázsütÅ‘ 2. fokozat) elÅ‘melegÃtjük.
A spenótleveleket sós vÃzben egyszer felforraljuk, levesszük a tűzrÅ‘l, kicsit állni hagyjuk. Leszűrjük, villával megnyomkodjuk, majd a darált szalonnával és a márványsajttal jól összekeverjük. A combokat kiterÃtjük, belsÅ‘ felüket bedörzsöljük a fokhagymával, megszórjuk a darált dióval, sózzuk, borsozzuk, majd ráterÃtjük a spenótos masszát, és feltekerjük, cérnával átkötjük. A húsokat tűzálló tálba tesszük, megkenjük a fűszeres olajjal, aláöntjük a bort, és a sütÅ‘ben kb. 25 percig sütjük. Közben a sárgarépát meghámozzuk, a zöldféléket megmossuk, kb. egyforma darabokra vágjuk. A zöldséglében pár percig fÅ‘zzük, majd leszűrjük. A zöldségeket a félig elkészült hús mellé tesszük, és a sütési hÅ‘t 150 °C-ra csökkentve az ételt 25 percig továbbsütjük. Ha a hús megpuhult, hagyjuk kissé kihűlni, levesszük róla a cérnát, majd a tűzálló tálba visszatéve átmelegÃtjük, és a zöldségekkel együtt tálaljuk.
|