Pulykamell bundában
Hozzávalók
(4)
1 kicsontozott pulykamellfilé 1,5 dl fehérbor 1 mokkáskanál kakukkfű 1 mokkáskanál majoránna 1 mokkáskanál babérlevél őrlemény 1 mokkáskanál rozmaring 1 csokor petrezselyem 1 kávéskanál Worchester-szósz 2 tojás 10 dkg durvára vágott, nem sós mogyoró 3 evőkanál olaj
A húst megmossuk, papÃrtörlÅ‘vel megszárÃtjuk. A borban elkeverjük a kakukkfüvet, a majoránnát, a babérlevelet, a rozmaringot, a petrezselymet, a Worchester-szószt, sóval, Å‘rölt borssal ÃzesÃtjük. Ráöntjük a pulykamellre, majd a húst feltekerjük, cérnával összekötjük, és a páclében hagyjuk egy éjszakán át a hűtÅ‘szekrényben.
A sütÅ‘t 180 C-fokra (gázsütÅ‘ 2. fokozat) elÅ‘melegÃtjük. A húsról óvatosan levesszük a cérnát, úgy hogy ne essen szét (ha szükséges fogpiszkálókkal rögzÃthetjük, mert azokat könnyű kivenni). A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a mogyorót, alaposan összekeverjük, és a pulykamellet vékonyan bevonjuk ezzel a keverékkel. A húst tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, fóliával lefedjük, és elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben 180 C-fokon 45 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a húst visszatesszük a sütÅ‘be, amÃg a teteje megpirul. Kihúzzuk a fogpiszkálókat, a pulykamellet felszeleteljük és tálalhatjuk.
|