Párolt pisztráng
Hozzávalók
(2)
mélyhűtött, kb. 25 dkg-os tisztÃtott pisztráng 1 dl húsleves (fél leveskockából) 15-20 dkg gomba 5 dkg vaj 2 dl tejföl 2 tojássárgája só 1 csokor petrezselyemzöldje
Vastagon kivajazunk egy hosszúkás tűzálló tálat, és belehelyezzük egymás mellé a még fagyott két pisztrángot. Megsózzuk, és aláöntjük a húslevest. Mellé hintjük a megtisztÃtott, vastagabb szeletekre vágott gombát, és a tálat lefödve a forró sütÅ‘be toljuk. Tizenöt percig pároljuk, majd a halat megfordÃtjuk, hogy a lé jól átjárja. FedÅ‘ alatt még tizenöt percig pároljuk, végül a fedÅ‘t levéve rövid lére sütjük. Ekkor a két halat tálra fektetjük, bÅ‘rüket lehúzzuk. A visszamaradt levet a tejszÃnnel és a tojássárgájával simára keverjük, felmelegÃtjük, de nem forraljuk fel, és a halra öntjük. Tetejüket gazdagon meghintjük frissen finomra vágott petrezselyemzölddel.
Vajas burgonyával tálaljuk.
|