Pudingos almatorta


Hozzávalók


12 szelethez:
25 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
8 dkg+20 dkg cukor
1 tojás
2 csomag vaníliás pudingpor (főzhető)
7,5 dl almabor vagy édes fehérbor
1 kg savanykás alma
1 citrom leve
15 dkg marcipánmassza
3 evőkanál porcukor

A lisztet a vajjal, 8 dkg cukorral, a tojással és egy csipet sóval sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe. A pudingport a borral és a cukorral a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A húsát kis kockákra vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A tésztát kissé kinyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. A pudingot összekeverjük az almával, a tésztára öntjük, és a sütőben további 40 percig sütjük. Közben a marcipánt a porcukorral összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, és kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk. Rácsosan a tortára fektetjük, és még 15 percig sütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.


Elkészítési idő: 1 óra.