Pudingos almatorta
Hozzávalók
12 szelethez: 25 dkg liszt 12,5 dkg hideg vaj 8 dkg+20 dkg cukor 1 tojás 2 csomag vanÃliás pudingpor (fÅ‘zhetÅ‘) 7,5 dl almabor vagy édes fehérbor 1 kg savanykás alma 1 citrom leve 15 dkg marcipánmassza 3 evÅ‘kanál porcukor
A lisztet a vajjal, 8 dkg cukorral, a tojással és egy csipet sóval sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
A pudingport a borral és a cukorral a csomagon olvasható utasÃtás szerint elkészÃtjük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A húsát kis kockákra vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sütÅ‘t 180 fokra (gázsütÅ‘ 2. fokozat) elÅ‘melegÃtjük. Kibéleljük sütÅ‘papÃrral egy kb. 26 cm átmérÅ‘jű kapcsos tortaforma alját. A tésztát kissé kinyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és a sütÅ‘ben kb. 15 percig sütjük. A pudingot összekeverjük az almával, a tésztára öntjük, és a sütÅ‘ben további 40 percig sütjük. Közben a marcipánt a porcukorral összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, és kb. 1 cm vastag csÃkokra vágjuk. Rácsosan a tortára fektetjük, és még 15 percig sütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
|