Párolt jérce
Hozzávalók
(4)
1,5 kg-os jérce kevés liszt pirításhoz: olaj só bors 10 dkg vöröshagyma 2-3 piros- és zöldpaprika 1 paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 babérlevél kevés kakukkfű 2 dl Olaszrizling 1 húsleveskocka 2 dl vízben feloldva
A jércét megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A jércedarabokat megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és mintegy tíz percig olajban aranysárgára pirítjuk, aztán addig kivesszük a serpenyőből, amíg abban megforgatjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát és a kicsumázott, szeletekre vágott paprikát. Aztán visszatesszük a jércét, hozzáadjuk a forró vízbe mártott, meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a fűszereket, a bort, s lassú tűzön időről-időre megforgatva legalább háromnegyed órát pároljuk, amíg a zöldségek sűrű mártássá főnek össze. Ha túl sűrű lenne, főzés közben húslevessel engedjük fel. Tálalás előtt ha szükséges még ízesítjük. Hasábburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
|