Parmezános krémleves


Hozzávalók (4)


1 szikkadt zsemle
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál + 5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 l tej
1 tojássárgája
10 dkg reszelt parmezán sajt

A zsemlét kb. 1 cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk. Felolvasztunk 1 kávéskanál vajat a serpenyőben, beletesszük a zsemlekockát, és szép arany sárgára pirítjuk. A maradék 5 dkg vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és halvány sárgára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva kb. 15 percig kis lángon főzzük. Lezárjuk alatta a tüzet, és állni hagyjuk. A levesből kiveszünk egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és simára keverjük. A levesbe habarjuk, de már nem forraljuk tovább. Forrón, petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálaljuk.


Elkészítési idő: 15 perc.