Parmezános krémleves
Hozzávalók
(4)
1 szikkadt zsemle 1 csokor petrezselyem 1 kávéskanál + 5 dkg vaj 2 evőkanál liszt 1 l tej 1 tojássárgája 10 dkg reszelt parmezán sajt
A zsemlét kb. 1 cm-es kockákra aprÃtjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk.
Felolvasztunk 1 kávéskanál vajat a serpenyÅ‘ben, beletesszük a zsemlekockát, és szép arany sárgára pirÃtjuk. A maradék 5 dkg vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és halvány sárgára pirÃtjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk, és forrástól számÃtva kb. 15 percig kis lángon fÅ‘zzük. Lezárjuk alatta a tüzet, és állni hagyjuk. A levesbÅ‘l kiveszünk egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és simára keverjük. A levesbe habarjuk, de már nem forraljuk tovább. Forrón, petrezselyemmel megszórva, pirÃtott zsemlekockával tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc.
|