Pármai szendvics


Hozzávalók


8 szelet bajor rozskenyér
8 hajszálvékony szelet pármai sonka
1/2 kis fej karfiol
4 kínaikel-levél
10 dkg majonéz
1 dl zsírszegény tejföl
pár csepp citromlé
1 mokkáskanál mustár
1 mokkáskanál porcukor
só
frissen őrölt bors

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben, fedő nélkül megfőzzük, lecsepegtetjük, összeturmixoljuk. A majonézt kikeverjük a mustárral, a citromlével, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kikeverjük a tejföllel, majd belevegyítjük a karfiolpürét is. A karfiolkrémet rozskenyérre kenjük. Megszórjuk a vékony csíkokra metélt kínai kellel és ráfektetünk 1-1 szelet pármai sonkát.