Pármai szendvics
Hozzávalók
8 szelet bajor rozskenyér 8 hajszálvékony szelet pármai sonka 1/2 kis fej karfiol 4 kÃnaikel-levél 10 dkg majonéz 1 dl zsÃrszegény tejföl pár csepp citromlé 1 mokkáskanál mustár 1 mokkáskanál porcukor só frissen Å‘rölt bors
A megtisztÃtott, rózsáira szedett karfiolt sós vÃzben, fedÅ‘ nélkül megfÅ‘zzük, lecsepegtetjük, összeturmixoljuk. A majonézt kikeverjük a mustárral, a citromlével, majd sóval és frissen Å‘rölt borssal ÃzesÃtjük. Kikeverjük a tejföllel, majd belevegyÃtjük a karfiolpürét is. A karfiolkrémet rozskenyérre kenjük. Megszórjuk a vékony csÃkokra metélt kÃnai kellel és ráfektetünk 1-1 szelet pármai sonkát.
|