Póréleves sajtgaluskával
Hozzávalók
leveshez: 60 dkg póréhagyma 2 evÅ‘kanál olaj 15 dkg kifejtett zödborsó 1 l forró zöldséglé (leveskockából) 1-1 csipetnyi reszelt szerecsendió só fehérbors galuskához: 5 dkg margarin 1 tojás 5 dkg búzadara 4 dkg frissen reszelet emmentáli sajt 1-1 késhegynyi reszelt citromhéj só fehérbors tetejére: 2 evÅ‘kanál felaprÃtott metélÅ‘hagyma
A póréhagyma zsenge, zöld részét nagyon vékonyra felszeleteljük és félretesszük. A fehér hagymatestet hosszában félbevágjuk. Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósÃtjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre pirÃtjuk. Hozzátesszük a zöldborsót és ráöntjük az összes zöldséglevet. Lefedve 20 prcig fÅ‘zzük.
Közben a margarint a tojással habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a búzadarát, a reszelt sajtot és a citromhéjat, majd sóval, borssal fűszerezzük. A masszát 20 percig pihentetjük. Külön edényben sós vizet forralunk, a búzadarás-sajtos masszából teáskanállal kis galuskákat szaggatunk, kis lángon 10-15 percig főzzük. A kész levest reszelt szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük, majd beletesszük a megfőtt galuskát.
Tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával és a félretett zöld póréhagymaszeletekkel.
|