Póréleves sajtgaluskával


Hozzávalók


leveshez:
60 dkg póréhagyma
2 evőkanál olaj
15 dkg kifejtett zödborsó
1 l forró zöldséglé (leveskockából)
1-1 csipetnyi reszelt szerecsendió
só
fehérbors
galuskához:
5 dkg margarin
1 tojás
5 dkg búzadara
4 dkg frissen reszelet emmentáli sajt
1-1 késhegynyi reszelt citromhéj
só
fehérbors
tetejére:
2 evőkanál felaprított metélőhagyma

A póréhagyma zsenge, zöld részét nagyon vékonyra felszeleteljük és félretesszük. A fehér hagymatestet hosszában félbevágjuk. Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a zöldborsót és ráöntjük az összes zöldséglevet. Lefedve 20 prcig főzzük. Közben a margarint a tojással habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a búzadarát, a reszelt sajtot és a citromhéjat, majd sóval, borssal fűszerezzük. A masszát 20 percig pihentetjük. Külön edényben sós vizet forralunk, a búzadarás-sajtos masszából teáskanállal kis galuskákat szaggatunk, kis lángon 10-15 percig főzzük. A kész levest reszelt szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük, majd beletesszük a megfőtt galuskát. Tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával és a félretett zöld póréhagymaszeletekkel.