Póréhagymás paradicsomleves
Hozzávalók
(4)
1 nagy fej vöröshagyma 2 szál póréhagyma 5 dkg húsos füstölt szalonna 3 dkg vaj 1 l paradicsomlé 2 erÅ‘leveskocka 1 dl tej 1 evÅ‘kanál liszt 2 tojássárgája 1 dl tejszÃn 10 dkg fÅ‘tt rizs
A hagymát, a póréhagymát megtisztÃtjuk és felaprÃtjuk. Ezután apró kockára vágjuk a szalonnát.
A felforrósÃtjuk a vajat, egyszerre beletesszük a hagymát, a póréhagymát, a szalonnát, és kevergetve megpirÃtjuk. Felöntjük a paradicsomlével, majd kevés vÃzzel hÃgÃtjuk. Beletesszük a két erÅ‘leveskockát, megszórjuk kevés fekete borssal, sóval, majd lefedve felforraljuk, és lassú tűzön 15 percig fÅ‘zzük. Közben a tejet simára keverjük a liszttel, besűrÃtjük vele a levest, és újra felforraljuk. A tejszÃnben alaposan kikeverjük a tojássárgákat. A levest levesszük a tűzrÅ‘l, beleöntjük a tojásos tejszÃnt, hozzáadjuk az elÅ‘fÅ‘zött rizst, összekeverjük, és forrón tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
|