Póréhagymás paradicsomleves


Hozzávalók (4)


1 nagy fej vöröshagyma
2 szál póréhagyma
5 dkg húsos füstölt szalonna
3 dkg vaj
1 l paradicsomlé
2 erőleveskocka
1 dl tej
1 evőkanál liszt
2 tojássárgája
1 dl tejszín
10 dkg főtt rizs

A hagymát, a póréhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Ezután apró kockára vágjuk a szalonnát. A felforrósítjuk a vajat, egyszerre beletesszük a hagymát, a póréhagymát, a szalonnát, és kevergetve megpirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, majd kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a két erőleveskockát, megszórjuk kevés fekete borssal, sóval, majd lefedve felforraljuk, és lassú tűzön 15 percig főzzük. Közben a tejet simára keverjük a liszttel, besűrítjük vele a levest, és újra felforraljuk. A tejszínben alaposan kikeverjük a tojássárgákat. A levest levesszük a tűzről, beleöntjük a tojásos tejszínt, hozzáadjuk az előfőzött rizst, összekeverjük, és forrón tálaljuk.


Elkészítési idő: 20 perc.