Póréhagymás kukoricaleves


Hozzávalók (4)


2 szál póréhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
2 dkg margarin
30 dkg mélyhűtött kukorica
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl (12 %-os)
só ízlés szerint

A pórét megmossuk, felkarikázzuk. A petrezselymet, a snidlinget leöblítjük, apróra vágjuk. A margarint felforrósítjuk, megpároljuk benne a pórét és a petrezselyem felét. Kissé megsózzuk, felengedjük 8 dl vízzel, és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a kukoricát, és puhára főzzük. A lisztet elkeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, kb. 5 perc alatt összeforraljuk, és a tetejét a snidlinggel és zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Elkészítési idő: 10 perc.