Póréhagymás kukoricaleves
Hozzávalók
(4)
2 szál póréhagyma 1 csokor petrezselyem 1 csokor snidling 2 dkg margarin 30 dkg mélyhűtött kukorica 2 evÅ‘kanál liszt 2 dl tejföl (12 %-os) só Ãzlés szerint
A pórét megmossuk, felkarikázzuk. A petrezselymet, a snidlinget leöblÃtjük, apróra vágjuk.
A margarint felforrósÃtjuk, megpároljuk benne a pórét és a petrezselyem felét. Kissé megsózzuk, felengedjük 8 dl vÃzzel, és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a kukoricát, és puhára fÅ‘zzük. A lisztet elkeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, kb. 5 perc alatt összeforraljuk, és a tetejét a snidlinggel és zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 10 perc.
|