Paradicsomos halsaláta
Hozzávalók
20 dkg halfilé 3 burgonya 1 kis nyers uborka 1 csemegeuborka 3 paradicsom 1 fej saláta 1 dl majonéz 1 evőkanál ecet kevés só
A megfÅ‘zött és lehűtött halat kis darabokra vágjuk. A megfÅ‘zött és meghámozott burgonyát, az ugyancsak meghámozott nyers uborkát, a csemegeuborkát és a két paradicsomot apró kockákra vágjuk, s az egészet az felaprÃtott fejes salátával tálba tesszük. Hozzáadjuk a haldarabokat is, majd állni hagyjuk. (Néhány salátalevelet és egy-két szeletekre vágott paradicsomot félreteszünk a dÃszÃtéshez.) Tálalás elÅ‘tt óvatosan felrázzuk, s az ecettel elkevert majonézzel leöntjük. Salátástálon felhalmozzuk, paradicsomszeletekkel, salátalevelekkel dÃszÃtjük.
|