Paradicsomos halsaláta


Hozzávalók


20 dkg halfilé
3 burgonya
1 kis nyers uborka
1 csemegeuborka
3 paradicsom
1 fej saláta
1 dl majonéz
1 evőkanál ecet
kevés só

A megfőzött és lehűtött halat kis darabokra vágjuk. A megfőzött és meghámozott burgonyát, az ugyancsak meghámozott nyers uborkát, a csemegeuborkát és a két paradicsomot apró kockákra vágjuk, s az egészet az felaprított fejes salátával tálba tesszük. Hozzáadjuk a haldarabokat is, majd állni hagyjuk. (Néhány salátalevelet és egy-két szeletekre vágott paradicsomot félreteszünk a díszítéshez.) Tálalás előtt óvatosan felrázzuk, s az ecettel elkevert majonézzel leöntjük. Salátástálon felhalmozzuk, paradicsomszeletekkel, salátalevelekkel díszítjük.