Pisztráng baconben sütve
Hozzávalók
A megtisztított pisztrángot kissé megsózom, majd félreteszem.
Közben egy evőkanál margarint felolvasztok, egy pohár tejföllel, egy-egy teáskanál mustárral és piros arannyal,
2 gerezd összetört fokhagymával, késhegynyi borssal és majoránnával elkeverem, amivel a halakat kívül-belül jól megkenem.
Így hagyom állni egy órácskát, majd vékonyra szeletelt baconnel körbetekerem, és margarinnal kikent tepsibe sorba rakom a pisztrángokat, alufóliával letakarom.
Meleg sütőbe teszem, és tizenöt-húsz perc múlva leveszem a fóliát, hogy egy kicsit piruljon.
De faszénparázs felett rácson, fólia nélkül is lehet készíteni, itt is ügyelve arra, hogy ne legyen a hal a parázshoz közel. Sült vagy hagymás burgonyával tálalom.
|