Paprikasaláta juhsajttal


Hozzávalók


1-1 zöld és piros színű paprika
2 gerezd fokhagyma
3 kávéskanál olívaolaj
só
fekete bors
petrezselyem
bazsalikomlevél
5 dkg juhsajt

A paprikát előmelegített grillsütőben addig süssük, amíg a héja hólyagos lesz és kicsit megbarnul. Tegyük tálba, fóliával takarva öt percig hagyjuk állni. A gőzben így felpuhul, levet ereszt, és ezután a paprika héját éles késsel könnyű lesz eltávolítani. A paprika húsát vágjuk vékony csíkokra. Serpenyőben a forrósított olajba tegyük az apróra vágott fokhagymát és azt a levet, amely a paprika alatt maradt a tálon. Öt percig lassú tűzön pároljuk. A paprikacsíkokat helyezzük tálra, és a serpenyő tartalmát öntsük rá. Ezután locsoljuk meg az ecettel, és szórjuk a tetejére az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Ha közben kicsit kihűlt, mikróban melegítsük át, és tálalás előtt szórjuk rá az apró kockákra vágott juhsajtot.


Elkészítési idő: 25 perc.