Paprikasaláta juhsajttal
Hozzávalók
1-1 zöld és piros szÃnű paprika 2 gerezd fokhagyma 3 kávéskanál olÃvaolaj só fekete bors petrezselyem bazsalikomlevél 5 dkg juhsajt
A paprikát elÅ‘melegÃtett grillsütÅ‘ben addig süssük, amÃg a héja hólyagos lesz és kicsit megbarnul. Tegyük tálba, fóliával takarva öt percig hagyjuk állni. A gÅ‘zben Ãgy felpuhul, levet ereszt, és ezután a paprika héját éles késsel könnyű lesz eltávolÃtani. A paprika húsát vágjuk vékony csÃkokra.
SerpenyÅ‘ben a forrósÃtott olajba tegyük az apróra vágott fokhagymát és azt a levet, amely a paprika alatt maradt a tálon. Öt percig lassú tűzön pároljuk. A paprikacsÃkokat helyezzük tálra, és a serpenyÅ‘ tartalmát öntsük rá. Ezután locsoljuk meg az ecettel, és szórjuk a tetejére az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Ha közben kicsit kihűlt, mikróban melegÃtsük át, és tálalás elÅ‘tt szórjuk rá az apró kockákra vágott juhsajtot.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
|