Paprikás tonhal tepsiben
Hozzávalók
65-70 dkg fagyasztott tonhal 1 citrom 2 evÅ‘kanál finomliszt 1 evÅ‘kanál piros fűszerpaprika Ãzlés szerint só tálaláshoz: 2 evÅ‘kanál olajbogyó 5 dkg nagyon vékony szeletekre vágott bacon tepsihez: 2 evÅ‘kanál olaj 2 evÅ‘kanál zsemlemorzsa
A fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének héját lereszeljük, illetve a levét kicsavarjuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. A baconszalonnát kis darabokra vágjuk. A felengedett halat féltenyérnyi darabokra szétszedjük vagy felszeleteljük. Egy kis tepsit az olajjal kikenünk, és a morzsával beszórjuk. A halszeleteket citromlével meglocsoljuk, és 10 percig hagyjuk állni, majd jól megsózzuk. Ezután nedvesen beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és szorosan egymás mellett elhelyezzük a tepsiben. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és elÅ‘melegÃtett forró sütÅ‘be toljuk. A lángot közepesre mérsékeljük, és kb. 20 percig sütjük. Vigyázat, a hal nagyon gyorsan megsül, ezért ne hagyjuk magára! Tálaláskor minden halszeletre egy citromkarikát és néhány szem olajbogyót teszünk (ez utóbbi el is hagyható). Körete tetszés szerinti.
|