Pácolt pulykamell
Hozzávalók
50 dkg pulykamell-filé 2 tojás 4 evÅ‘kanál liszt 1 dl száraz fehér bor 3 evÅ‘kanál szójaszósz 2 evÅ‘kanál olaj 1 tyúkhúsleves-kocka 1 teáskanál gyömbérpor (vagy friss reszelt gyömbér) 1 gerezd fokhagyma fél citrom leve Ãzlés szerint: törött bors olaj a sütéshez
Az olajat, citromlevet, szójaszószt, bort, borsot, gyömbért és a zúzott fokhagymát összekeverem, majd meglangyosÃtom és belemorzsolom a húsleveskockát. A pulykamellet kis szeletekre vágom, és mély tálban egymásra rétegezem, miközben a sorokat a páclével leöntöm. Befedem és hűtÅ‘szekrényben legalább egy napig (még jobb, ha tovább) érlelem. A húsdarabokat néhányszor megforgatom, hogy a páclé mindenhol érje.
A lébÅ‘l kiszedett húsdarabokat még nedvesen lisztbe mártom, majd a felvert tojásba forgatom, és ismét belisztezem. A pácolás után megmaradt levet összekeverem a megmaradt tojással, hozzáadom a megmaradt lisztet. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-masszát keverek belÅ‘le. 10 percig állni hagyom, közben bÅ‘ olajat forrósÃtok. A lisztes pulykamellszeleteket megmártom a tésztában, majd a forró olajban mindkét oldalát szép sárgásbarnára sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem. (A megmaradt tésztából egy nagy palacsintát sütök, amit négy cikkre vágva teszek a köret alá. A köret kukoricás rizs vagy rizibizi, vagy párolt zöldség, esetleg burgonyapüré.)
|