Pácolt lazac fehérboros-bazsalikomos mártással


Hozzávalók (4)


60 dkg lazacfilé
2 evőkanál magos mustár
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 szál sárgarépa
2 kicsi cukkini
15 dkg brokkoli
3 dkg vaj
1 tojás
15 dkg fagyasztott leveles tészta
fehérboros, bazsalikomos mártáshoz:
4 evőkanál tejszínes krémsajt
1/2 dl tejszín
1/2 dl fehérbor
2 teáskanál vágott friss bazsalikomlevél
sütéshez:
3 evőkanál olaj
díszítéshez:
1 citrom

Ha a hal bőrős, akkor lebőrözzük, és felszeleteljük. A mustárt és a petrezselymet összekeverjük, bekenjük vele a halat, és a hűtőben pihentetjük egy napot. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. Másnap a zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A répát, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsákra szedjük. Minden zöldséget megfőzünk sós forró vízben, ügyelve arra, nehogy szétfőjenek. Amikor megfőttek, vajon átforgatjuk, és megsózzuk. Ezt adjuk majd a hal mellé. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és lekenjük a felvert tojással. A sütőben pirosra sütjük. A fehérboros, bazsalikomos mártás A krémsajtot összeforraljuk a tejszínnel, a borral és a bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal. A halat megsózzuk, és kevés olajban kíméletesen megsütjük, majd rátesszük a kisült tésztára. Mellétesszük a zöldségeket és a mártást, tálaláskor szeletelt citrommal díszítjük.