Pácolt lazac fehérboros-bazsalikomos mártással
Hozzávalók
(4)
60 dkg lazacfilé 2 evőkanál magos mustár 1 evőkanál vágott petrezselyem 1 szál sárgarépa 2 kicsi cukkini 15 dkg brokkoli 3 dkg vaj 1 tojás 15 dkg fagyasztott leveles tészta fehérboros, bazsalikomos mártáshoz: 4 evőkanál tejszínes krémsajt 1/2 dl tejszín 1/2 dl fehérbor 2 teáskanál vágott friss bazsalikomlevél sütéshez: 3 evőkanál olaj díszítéshez: 1 citrom
Ha a hal bőrős, akkor lebőrözzük, és felszeleteljük. A mustárt és a petrezselymet összekeverjük, bekenjük vele a halat, és a hűtőben pihentetjük egy napot. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk.
Másnap a zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A répát, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsákra szedjük. Minden zöldséget megfőzünk sós forró vízben, ügyelve arra, nehogy szétfőjenek. Amikor megfőttek, vajon átforgatjuk, és megsózzuk. Ezt adjuk majd a hal mellé. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és lekenjük a felvert tojással. A sütőben pirosra sütjük.
A fehérboros, bazsalikomos mártás
A krémsajtot összeforraljuk a tejszínnel, a borral és a bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal. A halat megsózzuk, és kevés olajban kíméletesen megsütjük, majd rátesszük a kisült tésztára. Mellétesszük a zöldségeket és a mártást, tálaláskor szeletelt citrommal díszítjük.
|