Pácolt csirkemell tésztasalátával


Hozzávalók (4)


60 dkg csirkemellfilé
2 dl joghurt
csirke fűszerkeverék, ízlés szerint
olaj a sütéshez
tésztasalátához:
20 dkg színes tészta
2 dl joghurt
1 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
10 dkg füstölt sajt
3 főtt tojás
1-1 paprika, paradicsom
tálaláshoz:
salátalevelek

A csirkemelleket megmossuk, ha vastagok, hosszában kettévágjuk, majd alaposan megkenjük a joghurttal, és letakarva 1-2 napig a hűtőszekrényben pácoljuk. Felhasználás előtt a húst sóval, borssal, fűszerkeverékkel fűszerezzük, és kevés olajon, vagy grillen megsütjük. Köretnek tésztasalátát adhatunk mellé. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük (készíthetjük maradék tésztából is), kihűtjük. Kikeverjük a joghurtot, a mustárt, a majonézt, sóval, borssal ízesítjük, és összekeverjük a tésztával. Kockákra vágjuk a sajtot, a tojást, és megmossuk, felcsíkozzuk a zöldségeket. Mindezeket hozzákeverjük a tésztához, és salátalevélre kitálaljuk. Mellé helyezzük a húst, és így kínáljuk.