Pácolt csirkemell tésztasalátával
Hozzávalók
(4)
60 dkg csirkemellfilé 2 dl joghurt csirke fűszerkeverék, Ãzlés szerint olaj a sütéshez tésztasalátához: 20 dkg szÃnes tészta 2 dl joghurt 1 evÅ‘kanál mustár 2 evÅ‘kanál majonéz 10 dkg füstölt sajt 3 fÅ‘tt tojás 1-1 paprika, paradicsom tálaláshoz: salátalevelek
A csirkemelleket megmossuk, ha vastagok, hosszában kettévágjuk, majd alaposan megkenjük a joghurttal, és letakarva 1-2 napig a hűtőszekrényben pácoljuk.
Felhasználás elÅ‘tt a húst sóval, borssal, fűszerkeverékkel fűszerezzük, és kevés olajon, vagy grillen megsütjük. Köretnek tésztasalátát adhatunk mellé. A tésztát a csomagon olvasható utasÃtás szerint megfÅ‘zzük (készÃthetjük maradék tésztából is), kihűtjük. Kikeverjük a joghurtot, a mustárt, a majonézt, sóval, borssal ÃzesÃtjük, és összekeverjük a tésztával. Kockákra vágjuk a sajtot, a tojást, és megmossuk, felcsÃkozzuk a zöldségeket. Mindezeket hozzákeverjük a tésztához, és salátalevélre kitálaljuk. Mellé helyezzük a húst, és Ãgy kÃnáljuk.
|