Pacalpörkölt sertéskörömmel
Hozzávalók
2 kg pacal 1 sertésköröm fél kg vöröshagyma só bors pirospaprika 4 gerezd fokhagyma majoránna 1 dl olaj vagy 10 dkg zsÃr
A pacalt és a körmöt megtisztÃtjuk. A pacalt felcsÃkozzuk, a körmöt felaprÃtjuk. A hagymát felkockázzuk, megpirÃtjuk. Lehúzzuk a tűzrÅ‘l, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vÃzzel felöntjük. Beletesszük a pacalt, és a körmöt, majd felöntjük annyi vÃzzel, hogy bÅ‘ven ellepje. Lassú tűzön körülbelül két órát fÅ‘zzük. A végén fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Sós vÃzben fÅ‘tt burgonyával tálaljuk.
|