Õzpörkölt galuskával
Hozzávalók
4 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál zsír 1 kg őzcomb 2 dl víz 2 dl vörösbor ízlés szerint: só bors vadfűszer keverék körethez: 1/2 kg rétesliszt 2 tojás só víz
A zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Amikor üveges rátesszük az apróra szeletelt őzhúst. Felöntjük vízzel és a borral, megfűszerezzük, és puhára főzzük. A körethez a lisztet és a tojást kevés vízzel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a galuskaszaggatón könnyen átmenjen, de nem folyjék le róla. A masszát forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák a víz tetejére feljönnek. Tésztaszűrővel kiemeljük a fazékból, és enyhén sós hideg vízzel leöblítjük.
|