Õzpörkölt galuskával


Hozzávalók


4 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 kg őzcomb
2 dl víz
2 dl vörösbor
ízlés szerint:

bors
vadfűszer keverék
körethez:
1/2 kg rétesliszt
2 tojás

víz

A zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Amikor üveges rátesszük az apróra szeletelt őzhúst. Felöntjük vízzel és a borral, megfűszerezzük, és puhára főzzük. A körethez a lisztet és a tojást kevés vízzel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a galuskaszaggatón könnyen átmenjen, de nem folyjék le róla. A masszát forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák a víz tetejére feljönnek. Tésztaszűrővel kiemeljük a fazékból, és enyhén sós hideg vízzel leöblítjük.