Mexikói csirke
Hozzávalók
3 nagy csirke comb(alsó, felső egyben) chili szósz 4 bors fűszerkeverék piros arany 4-5 fej vöröshagyma 2-3 cikk fokhagyma só, bors
Tehát fussunk neki. ElsÅ‘ lépésben kb. 10-15 dkg margarint felolvasztunk a serpenyÅ‘ben. Közben felvágunk 2 vöröshagymát, nem túl apró darabokra. A fokhagymát is feldaraboljuk, jó apróra. A combokat kifilézzük, Ãgy sokkal gyorsabban megfÅ‘ a husi. Ha van puszta Ãzesétésű csirkénk, az nagyon jó, a Tesco-ban lehet venni, ha nincs az sem gáz, leÃrom hogyan lehet csinálni otthon. Igaz Ãgy kicsit macerásabb a dolog, de nagyon finom. Ezt a recept végén fejtem ki inkább. Tehát vegyük alapul, hogy van már elÅ‘készÃtett csirkénk. Ha a vaj megolvadt, beletesszük a hagymát, megpirÃtjuk nem túl sokáig persze, éppen csak egy kis szÃne legyen, aztán rádobjuk a húst (filézve ugye), gyorsan lepirÃtjuk és mehet rá a fokhagyma is. Ha ez is kész, akkor só, bors, piros arany Ãzlés szerint, és a chili szószból bÅ‘ven, jó bÅ‘ven. Nem lehet elrontani.:-) Kevés vÃz is kell alá, 1 dl kb. Forraljuk fel, aztán tegyük bele a maradék hagymát, amit már karikára vágtunk közben. FedÅ‘ rá és 10 perc múlva skubi, vagyis keverd meg. Kicsit figyelÅ‘s a dolog, mert 10 percenként nem árt ránézni, nehogy leégjen. Ha kell a vizet pótoljuk, különben szenes csirkét kapunk. Ha túl sok vÃz kerül rá utoljára semmi gond, mert a fedÅ‘t leveszed, és Ãgy fÅ‘zöd, amÃg a levét el nem fÅ‘tte. Én wokban készÃtettem, nagyon Ãzletes, szaftos husi. Rizzsel is finom, de kenyérrel vacsinak is nagyon jó, kis céklával. És akkor jöjjön a mexikói pipi otthon: Kevés olajba raksz 2 evÅ‘kanál pirospaprikát, jó sok borsot, ha lehet akkor nem az Å‘rölt változatot, hanem a 4 bors keveréket. Só, mehet bele egy kis piros arany is. Hagyma is mehet bele, de ez nem fontos. Ezt jól összekevered, és a husit beleforgatod. Legalább 30 perc pihenÅ‘ a hűtÅ‘ben.
A receptet Via küldte.
|