Mexikói csirke


Hozzávalók


3 nagy csirke comb(alsó, felső egyben)
chili szósz
4 bors fűszerkeverék
piros arany
4-5 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
só, bors

Tehát fussunk neki. Első lépésben kb. 10-15 dkg margarint felolvasztunk a serpenyőben. Közben felvágunk 2 vöröshagymát, nem túl apró darabokra. A fokhagymát is feldaraboljuk, jó apróra. A combokat kifilézzük, így sokkal gyorsabban megfő a husi. Ha van puszta ízesétésű csirkénk, az nagyon jó, a Tesco-ban lehet venni, ha nincs az sem gáz, leírom hogyan lehet csinálni otthon. Igaz így kicsit macerásabb a dolog, de nagyon finom. Ezt a recept végén fejtem ki inkább. Tehát vegyük alapul, hogy van már előkészített csirkénk. Ha a vaj megolvadt, beletesszük a hagymát, megpirítjuk nem túl sokáig persze, éppen csak egy kis színe legyen, aztán rádobjuk a húst (filézve ugye), gyorsan lepirítjuk és mehet rá a fokhagyma is. Ha ez is kész, akkor só, bors, piros arany ízlés szerint, és a chili szószból bőven, jó bőven. Nem lehet elrontani.:-) Kevés víz is kell alá, 1 dl kb. Forraljuk fel, aztán tegyük bele a maradék hagymát, amit már karikára vágtunk közben. Fedő rá és 10 perc múlva skubi, vagyis keverd meg. Kicsit figyelős a dolog, mert 10 percenként nem árt ránézni, nehogy leégjen. Ha kell a vizet pótoljuk, különben szenes csirkét kapunk. Ha túl sok víz kerül rá utoljára semmi gond, mert a fedőt leveszed, és így főzöd, amíg a levét el nem főtte. Én wokban készítettem, nagyon ízletes, szaftos husi. Rizzsel is finom, de kenyérrel vacsinak is nagyon jó, kis céklával. És akkor jöjjön a mexikói pipi otthon: Kevés olajba raksz 2 evőkanál pirospaprikát, jó sok borsot, ha lehet akkor nem az őrölt változatot, hanem a 4 bors keveréket. Só, mehet bele egy kis piros arany is. Hagyma is mehet bele, de ez nem fontos. Ezt jól összekevered, és a husit beleforgatod. Legalább 30 perc pihenő a hűtőben. A receptet Via küldte.


Recept: Via.