Olasz zöldségleves


Hozzávalók (10)


1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél kg zellerszár
1 konzerv (425 g) fehér bab
7 dkg fűszeres vaj
2 l zöldségleves kockából
25 dkg spagetti
20 dkg mélyhűtött borsó
1 evőkanál ételízesítő
2 paradicsom
fél csokor petrezselyem

A hagymát meghámozzuk, összevágjuk. A fokhagymát áttörjük. A zellert megtisztítjuk, kisebb darabokra vagdaljuk. A babot lecsepegtetjük. A fűszeres vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a zellert, és kevergetve megpirítjuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk. A levesbe szórjuk a spagettit, és 10 percig főzzük. Két perccel hamarabb belekeverjük a babot és a borsót. Ételízesítővel és borssal ízesítjük. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a levesbe keverjük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk.