Olasz zöldségleves
Hozzávalók
(10)
1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma fél kg zellerszár 1 konzerv (425 g) fehér bab 7 dkg fűszeres vaj 2 l zöldségleves kockából 25 dkg spagetti 20 dkg mélyhűtött borsó 1 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘ 2 paradicsom fél csokor petrezselyem
A hagymát meghámozzuk, összevágjuk. A fokhagymát áttörjük. A zellert megtisztÃtjuk, kisebb darabokra vagdaljuk. A babot lecsepegtetjük.
A fűszeres vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a zellert, és kevergetve megpirÃtjuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk. A levesbe szórjuk a spagettit, és 10 percig fÅ‘zzük. Két perccel hamarabb belekeverjük a babot és a borsót. ÉtelÃzesÃtÅ‘vel és borssal ÃzesÃtjük. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a levesbe keverjük. A petrezselymet leöblÃtjük, felaprÃtjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk.
|