Nagymama almatortája


Hozzávalók


4 tojás
ezzel megegyező súlyú liszt
cukor
vaj
+1 tojás
1 teáskanál fahéj
reszelt citromhéj
2 nagy alma

A vajat a cukorral kikeverjük, aztán hozzáadjuk a tojássárgájákat, apránként a lisztet, a fahéjat, citromhéjat, esetleg szegfűszeget. Az almákat megmossuk, kivágjuk a magházat, felszeleteljük, minél kisebb darabokra, annál jobb. Az almát hozzáadjuk a vajas-lisztes masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fenti masszához. Kivajazott, kilisztezett formában sütjük, kb. 35-40 percig, előmelegített sütőben. (Elég akkor begyújtani a sütőt, amikor nekifogunk a forma kivajazásához. A sütési idő erősen függ a tűzhely minőségétől is.