Nagymama almatortája
Hozzávalók
4 tojás ezzel megegyező súlyú liszt cukor vaj +1 tojás 1 teáskanál fahéj reszelt citromhéj 2 nagy alma
A vajat a cukorral kikeverjük, aztán hozzáadjuk a tojássárgájákat, apránként a lisztet, a fahéjat, citromhéjat, esetleg szegfűszeget. Az almákat megmossuk, kivágjuk a magházat, felszeleteljük, minél kisebb darabokra, annál jobb. Az almát hozzáadjuk a vajas-lisztes masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fenti masszához. Kivajazott, kilisztezett formában sütjük, kb. 35-40 percig, elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben. (Elég akkor begyújtani a sütÅ‘t, amikor nekifogunk a forma kivajazásához. A sütési idÅ‘ erÅ‘sen függ a tűzhely minÅ‘ségétÅ‘l is.
|