Mustáros marhahátszínszeletek


Hozzávalók


4 szelet lapos hátszín (egyenként 20 dkg)
10 dkg tisztított tökmag
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
2 tojássárgája
1 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál olaj

A hátszínről levágjuk a zsíros széleket. A tökmagot durvára vagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összetörjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat)előmelegítjük. Serpenyőbe felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat kb. 2-3 percig sütjük. A mustárt összekeverjük a tojássárgával, a tökmaggal, sóval, borssal és a pirospaprikával. Kiszedjük az olajból a húst, sütőlemezre fektetjük, sózzuk és borsozzuk. Megkenjük a mustáros krémmel, a sütő legfelső rácsára toljuk, és kb. 5-8 perc alatt arany barnára, sütjük. Petrezselymes burgonyával kínálhatjuk.


Elkészítési idő: 25 perc.