Mustáros marhahátszÃnszeletek
Hozzávalók
4 szelet lapos hátszÃn (egyenként 20 dkg) 10 dkg tisztÃtott tökmag 2 gerezd fokhagyma 2 evÅ‘kanál mustár 2 tojássárgája 1 kávéskanál pirospaprika 3 evÅ‘kanál olaj
A hátszÃnrÅ‘l levágjuk a zsÃros széleket. A tökmagot durvára vagdaljuk. A fokhagymát megtisztÃtjuk és összetörjük.
A sütÅ‘t 220 fokra (gázsütÅ‘ 4. fokozat)elÅ‘melegÃtjük. SerpenyÅ‘be felforrósÃtjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat kb. 2-3 percig sütjük. A mustárt összekeverjük a tojássárgával, a tökmaggal, sóval, borssal és a pirospaprikával. Kiszedjük az olajból a húst, sütÅ‘lemezre fektetjük, sózzuk és borsozzuk. Megkenjük a mustáros krémmel, a sütÅ‘ legfelsÅ‘ rácsára toljuk, és kb. 5-8 perc alatt arany barnára, sütjük. Petrezselymes burgonyával kÃnálhatjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
|