Muffin áfonyával


Hozzávalók (4)


20 dkg liszt
2 evőkanál zabpehely
1 zacskó sütőpor
20 dkg friss áfonya
2 tojás
12 dkg barnacukor
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tejföl
1/2 dl tej

A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük. Elkészítés: A tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tejfölt és a tejet, majd habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd a keverőtálban 15 percig pihentetjük. A muffin sütőformát nagy mignonpapírokkal kibéleljük. A formákat a tésztával kétharmadig töltjük. Áfonyaszemeket nyomunk bele. A sütőben közepes lángon tűpróbáig sütjük