Muffin áfonyával
Hozzávalók
(4)
20 dkg liszt 2 evőkanál zabpehely 1 zacskó sütőpor 20 dkg friss áfonya 2 tojás 12 dkg barnacukor 10 dkg olvasztott vaj 2 dl tejföl 1/2 dl tej
A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
Elkészítés: A tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tejfölt és a tejet, majd habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd a keverőtálban 15 percig pihentetjük. A muffin sütőformát nagy mignonpapírokkal kibéleljük. A formákat a tésztával kétharmadig töltjük. Áfonyaszemeket nyomunk bele. A sütőben közepes lángon tűpróbáig sütjük
|