Mandulás narancspuding
Hozzávalók
6 tojás 6 evőkanál kristálycukor 6 dkg margarin 8 dkg finomra őrölt mandula 6 dkg piskótamorzsa (vagy összetört babapiskóta, esetleg száraz teasütemény) 1 dl tej 3 nagy narancs csipetnyi só formához: 2 dkg margarin 1 evőkanál liszt
A morzsára ráöntöm a tejet, és negyedórán keresztül pihentetem. Közben az egyik narancs héját lereszelem, de ügyelve arra, hogy fehér bundájából egy darabka se kerüljön bele, mert keserűvé válhat az édesség! Ezután mindhárom narancsot meghámozom, és felkarikázva kis kockákra vágom. A tojásfehérjéből kemény habot verek.
ElkészÃtése: a tojássárgáját a cukorral és a narancshéjjal habosra keverem, majd megsózom, és a margarinnal tovább keverem. Ezután hozzáadom a darált mandulát, a tejes zsemlemorzsát és a narancskockákat, azok kicsurgó levével együtt. Végül óvatosan beleforgatom a tojáshabot.
ElkészÃtése: mély formát vajjal kikenek, kevés liszttel behintem, és belesimÃtom a masszát. Közepes hÅ‘fokon addig gÅ‘zölöm, amÃg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a masszából. Azonnal meleg tálra borÃtom. Ha gyerekek is esznek belÅ‘le, akkor málnaszörppel vagy narancsszörppel meglocsolom. Ha csak felnÅ‘ttek fogyasztják, akkor rummal vagy narancslikÅ‘rrel elkevert narancslével locsolom meg.
|