Mézes szűzérmék


Hozzávalók (4)


4 nagy burgonya
60 dkg sertésszűzérme
páchoz:
6 evőkanál virágméz
2 evőkanál mustár
3 evőkanál étolaj
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
mártogatóshoz:
25 dkg túró
3 evőkanál tejszín
3 evőkanál virágméz
2 evőkanál vágott snidling

A burgonyát megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk, és egyenként alufóliába csomagoljuk. A grillrácsra fektetjük, és kb. 50 percig sütjük. Többször megforgatjuk. A páchoz összekeverjük a mézet a mustárral, az olajjal, a fűszerkeverékkel és egy csipet sóval. A húst felszeleteljük, megmossuk, és megkenjük a páccal. A hűtőben kb. 30 percig érleljük. A húst a burgonyák mellé a rácsra fektetjük, és mindkét oldalát 5-8 percig sütjük. A mártogatóshoz a túrót simára keverjük a tejszínnel, a mézzel, a snidlinggel, és sóval, borssal ízesítjük. A húshoz és a burgonyához fogyasztjuk. Salátát is kínálhatunk hozzá.