Mézes szűzérmék
Hozzávalók
(4)
4 nagy burgonya 60 dkg sertésszűzérme páchoz: 6 evÅ‘kanál virágméz 2 evÅ‘kanál mustár 3 evÅ‘kanál étolaj 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék mártogatóshoz: 25 dkg túró 3 evÅ‘kanál tejszÃn 3 evÅ‘kanál virágméz 2 evÅ‘kanál vágott snidling
A burgonyát megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk, és egyenként alufóliába csomagoljuk. A grillrácsra fektetjük, és kb. 50 percig sütjük. Többször megforgatjuk.
A páchoz összekeverjük a mézet a mustárral, az olajjal, a fűszerkeverékkel és egy csipet sóval. A húst felszeleteljük, megmossuk, és megkenjük a páccal. A hűtÅ‘ben kb. 30 percig érleljük. A húst a burgonyák mellé a rácsra fektetjük, és mindkét oldalát 5-8 percig sütjük. A mártogatóshoz a túrót simára keverjük a tejszÃnnel, a mézzel, a snidlinggel, és sóval, borssal ÃzesÃtjük. A húshoz és a burgonyához fogyasztjuk. Salátát is kÃnálhatunk hozzá.
|