Málnás almatorta
Hozzávalók
35 dkg liszt 1 dl cukor másfél dl darált mandula 20 dkg vaj 1 tojássárgája töltelékhez: 5 db alma 20 dkg mélyhűtött málna fél dl cukor 2 evőkanál darabolt mandula
A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a darált mandulát. Az összegyúrt tésztát nyújtsuk kerek lappá, és terÃtsük sütÅ‘papÃrral bélelt tortaformába. A hámozott és magházától tisztÃtott almát vágjuk vékony cikkekre. Nyomkodjuk a tésztába az almaszeleteket sűrűn egymás mellé. Hintsük meg cukorral, majd közepes lángon húsz-huszonöt percig süssük. A felengedett málnát finoman törjük át szitán, és terÃtsük szét a meleg tortán. Szórjunk a tetejére durvára vágott mandulát. Langyosan tálaljunk, tejszÃnhabbal.
|