Málnás almatorta


Hozzávalók


35 dkg liszt
1 dl cukor
másfél dl darált mandula
20 dkg vaj
1 tojássárgája
töltelékhez:
5 db alma
20 dkg mélyhűtött málna
fél dl cukor
2 evőkanál darabolt mandula

A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a darált mandulát. Az összegyúrt tésztát nyújtsuk kerek lappá, és terítsük sütőpapírral bélelt tortaformába. A hámozott és magházától tisztított almát vágjuk vékony cikkekre. Nyomkodjuk a tésztába az almaszeleteket sűrűn egymás mellé. Hintsük meg cukorral, majd közepes lángon húsz-huszonöt percig süssük. A felengedett málnát finoman törjük át szitán, és terítsük szét a meleg tortán. Szórjunk a tetejére durvára vágott mandulát. Langyosan tálaljunk, tejszínhabbal.