Mexikói csokoládés csirke


Hozzávalók


2 csirkemell
5 dkg mazsola
1 hegyes erős paprika
5 dkg mandula
5 dkg vaj
só
bors
őrölt fahéj
csokoládémártáshoz:
5 dkg étcsokoládé
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
3 szárított chili (cseresznyepaprika)
5 dkg mogyoróvaj
5 dl tyúkhúsleves
5 dkg kukoricaliszt
2 evőkanál kukoricacsíraolaj
1 evőkanál szezámmag,
só
cukor
őrölt fahéj
szegfűszeg
bors

A kicsontozott csirkemellet vékonyra kiveregetjük, megkenjük a sóval és borssal elkevert vajjal, majd meghintjük a beáztatott mazsolával, az apróra vágott hegyes erős paprikával. Összetekercseljük, hústűvel megtűzzük, kívül sóval, őrölt fahéjjal fűszerezzük. Kivajazott tűzálló tálba fektetjük, fóliával lefedjük és 30 percig sütjük. A fóliát levéve, 10 perc alatt megpirítjuk. Közben elkészítjük a mártást. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, apróra vágott paradicsomot. Beletördeljük a csokoládét. Mogyoróvajjal, chilivel, szezámmaggal, sóval, cukorral, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, borssal fűszerezzük. Meghintjük a kukoricaliszttel. Felöntjük a levessel és összefőzzük. A csirkét rizságyon tálaljuk és leöntjük a csokoládémártással.