Mexikói csokoládés csirke
Hozzávalók
2 csirkemell 5 dkg mazsola 1 hegyes erÅ‘s paprika 5 dkg mandula 5 dkg vaj só bors Å‘rölt fahéj csokoládémártáshoz: 5 dkg étcsokoládé fél fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 paradicsom 3 szárÃtott chili (cseresznyepaprika) 5 dkg mogyoróvaj 5 dl tyúkhúsleves 5 dkg kukoricaliszt 2 evÅ‘kanál kukoricacsÃraolaj 1 evÅ‘kanál szezámmag, só cukor Å‘rölt fahéj szegfűszeg bors
A kicsontozott csirkemellet vékonyra kiveregetjük, megkenjük a sóval és borssal elkevert vajjal, majd meghintjük a beáztatott mazsolával, az apróra vágott hegyes erÅ‘s paprikával. Összetekercseljük, hústűvel megtűzzük, kÃvül sóval, Å‘rölt fahéjjal fűszerezzük. Kivajazott tűzálló tálba fektetjük, fóliával lefedjük és 30 percig sütjük. A fóliát levéve, 10 perc alatt megpirÃtjuk.
Közben elkészÃtjük a mártást. MegforrósÃtott olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, apróra vágott paradicsomot. Beletördeljük a csokoládét. Mogyoróvajjal, chilivel, szezámmaggal, sóval, cukorral, Å‘rölt fahéjjal és szegfűszeggel, borssal fűszerezzük. Meghintjük a kukoricaliszttel. Felöntjük a levessel és összefÅ‘zzük. A csirkét rizságyon tálaljuk és leöntjük a csokoládémártással.
|