Mákos gyümölcstorta
Hozzávalók
1 készen vásárolt kerek piskótalap 2 dl tejszÃn Ãzlés szerint: 8-10 dkg porcukor 5 dkg darált mák 1 zacskó hidegen keverhetÅ‘ vanÃliapuding 3 dl tej 1 evÅ‘kanál zselatinpor 1 habfixáló és a torta tetejére tetszés szerinti gyümölcs
A piskótát három lapba vágom, és az alsó lapot beteszem egy tortaformába. A pudingport a tejjel és cukorral kikeverem, majd a fél dl vÃzben vagy tejben feláztatott zselatinporral összekeverem. Végül hozzáadom a darált mákot. A habfixálóval a tejszÃnbÅ‘l kemény habot verek, a gyümölcsöket feldarabolom.
A piskótalapot megkenem a mákos krém egyharmadával, erre borÃtom a második piskótalapot, arra is kenek a krémbÅ‘l, majd a harmadikat rányomom. Ha ezt is bekentem, a tetejére halmozom a tejszÃnhabot, amibe belenyomkodom a gyümölcsszeleteket. Fóliát borÃtok rá, és hűtÅ‘szekrényben jól lehűtöm.
|