Mákos gyümölcstorta


Hozzávalók


1 készen vásárolt kerek piskótalap
2 dl tejszín
ízlés szerint:
8-10 dkg porcukor
5 dkg darált mák
1 zacskó hidegen keverhető vaníliapuding
3 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
1 habfixáló és a torta tetejére tetszés szerinti gyümölcs




A piskótát három lapba vágom, és az alsó lapot beteszem egy tortaformába. A pudingport a tejjel és cukorral kikeverem, majd a fél dl vízben vagy tejben feláztatott zselatinporral összekeverem. Végül hozzáadom a darált mákot. A habfixálóval a tejszínből kemény habot verek, a gyümölcsöket feldarabolom. A piskótalapot megkenem a mákos krém egyharmadával, erre borítom a második piskótalapot, arra is kenek a krémből, majd a harmadikat rányomom. Ha ezt is bekentem, a tetejére halmozom a tejszínhabot, amibe belenyomkodom a gyümölcsszeleteket. Fóliát borítok rá, és hűtőszekrényben jól lehűtöm.