Parajleves


Hozzávalók


35 dkg friss paraj
fél fej kis vöröshagyma
2 kis fokhagymagerezd
2 dkg vaj
1 evőkanál liszt
7 dl átszűrt húsleves
só, őrölt bors
reszelt szerecsendió
2 dl tejszín
levesbetétnek:
1 tojás
4 kis parajlevél

A parajt megtisztítjuk, megmossuk, majd lobogva forró sós vízben néhány percig főzzük. Szűrőkanállal hideg vízbe átszedjük, majd jól lecsöpögtetjük. Ezután apróra vágjuk vagy turmixoljuk. A megtisztított vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk és a vajon megfuttatjuk. A liszttel megszórjuk, néhány másodpercig kevergetve pirítjuk, majd a levessel felengedjük. A parajpépet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, gondolatnyi szerecsendióval fűszerezzük, és felforraljuk. Közben a betétnek szánt tojást keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A félretett parajleveleket alaposan megmossuk, és egészen vékony csíkokra metéljük. Tálalás előtt a levest a tejszínnel ízesítjük, és a tányérokba merve tojáskarikákkal és parajcsíkokkal díszítjük.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 354 kcal / 1476 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Mõcsényi zöldveltellini).