Parajleves
Hozzávalók
35 dkg friss paraj fél fej kis vöröshagyma 2 kis fokhagymagerezd 2 dkg vaj 1 evÅ‘kanál liszt 7 dl átszűrt húsleves só, Å‘rölt bors reszelt szerecsendió 2 dl tejszÃn levesbetétnek: 1 tojás 4 kis parajlevél
A parajt megtisztÃtjuk, megmossuk, majd lobogva forró sós vÃzben néhány percig fÅ‘zzük. SzűrÅ‘kanállal hideg vÃzbe átszedjük, majd jól lecsöpögtetjük. Ezután apróra vágjuk vagy turmixoljuk. A megtisztÃtott vöröshagymát, a fokhagymát felaprÃtjuk és a vajon megfuttatjuk. A liszttel megszórjuk, néhány másodpercig kevergetve pirÃtjuk, majd a levessel felengedjük. A parajpépet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, gondolatnyi szerecsendióval fűszerezzük, és felforraljuk. Közben a betétnek szánt tojást keményre fÅ‘zzük, hideg vÃzben lehűtjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A félretett parajleveleket alaposan megmossuk, és egészen vékony csÃkokra metéljük. Tálalás elÅ‘tt a levest a tejszÃnnel ÃzesÃtjük, és a tányérokba merve tojáskarikákkal és parajcsÃkokkal dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 354 kcal / 1476 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Mõcsényi zöldveltellini).
|