Magyaros burgonyaleves
Hozzávalók
(4)
50 dkg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 piros húsú paprika 15 dkg paraszt kolbász 1 evÅ‘kanál margarin 1 teáskanál pirospaprika 1 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vÃzben, amennyi bÅ‘ven ellepi 10 percig fÅ‘zzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztÃtjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük.
A margarint lábasban felhevÃtjük, és kevergetve kb. 10 percig pirÃtjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Megszórjuk a pirospaprikával, az ételÃzesÃtÅ‘vel, felöntjük kb. 4 dl vÃzzel és felforraljuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ÃzesÃtjük, és kb. még 5 percig fÅ‘zzük. Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzrÅ‘l, és azonnal forrón tálaljuk.
|