Sonkás krumplisaláta


Hozzávalók (4 személyre)


60-70 dkg közepes,
lehetőleg egyforma
nagyságú burgonya
só
3 lilahagyma
30-30 dkg ecetes
céklasaláta és gépsonka
3 evőkanál konzerv
kapribogyó
4 kiskanál ételecet
1 mokkáskanál
őrölt bors
10-12 kiskanál
finom olaj (például
kukoricacsíra-olaj
vagy olívaolaj)

A burgonyát alapos mosás után héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és se nem túl vékony, se nem túl vastag karikákra vágjuk. Közben a li-lahagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, gyűrűire szedjük és enyhén besózva félrerakjuk. A céklát lecsöpögtetve kis kockákra, a sonkát csinos kis hasábokra vágjuk. Négy tányéron a burgonyakarikákat szépen körberakjuk, a céklát a közepére, arra pedig a sonkát halmozzuk. Kapribogyóval - lehet a levével együtt - megszórjuk. Az ecetet kis tálkába töltjük, kiskanállal keverve a borsot hozzáadjuk. Kanalanként beledolgozzuk az olajat, azután beleforgatjuk a lilahagymát is. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, végül a salátára locsoljuk. Ropogós kétszersülttel és egy pohárka jól behűtött világos sörrel kínáljuk.


Elkészítési idő: 15 perc + a burgonya érlelése.
Egy adag: 557 kcal / 2329 kJ.
Italajánlat: világos sör (Pilseni típusú).