Karfiol indiai mártásban
Hozzávalók
(4)
1 fej karfiol 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 cm friss gyömbérgyökér 1 evÅ‘kanál olaj 50 dkg darabolt paradicsom-konzerv 1-1 mokkáskanál csÃpÅ‘s pirospaprika, kurkuma és Å‘rölt római kömény 2 dl tejföl 1 csokor petrezselyem
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vÃzben megfÅ‘zzük. MegtisztÃtjuk a hagymát, a fokhagymát és gyömbérgyökeret.
A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért robotgépben pürésÃtjük, és a forró olajon 1-2 percig kevergetve pirÃtjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, csÃpÅ‘s pirospaprikával, kurkumával és Å‘rölt római köménnyel fűszerezzük. Kis lángon, fedÅ‘ alatt sűrű mártássá fÅ‘zzük. Végül belekeverjük a tejfölt. A karfiolt lecsöpögtetjük, leöntjük a mártással, frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
|