Karfiol indiai mártásban


Hozzávalók (4)


1 fej karfiol
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 cm friss gyömbérgyökér
1 evőkanál olaj
50 dkg darabolt paradicsom-konzerv
1-1 mokkáskanál csípős pirospaprika, kurkuma és őrölt római kömény
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megfőzzük. Megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát és gyömbérgyökeret. A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért robotgépben pürésítjük, és a forró olajon 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, csípős pirospaprikával, kurkumával és őrölt római köménnyel fűszerezzük. Kis lángon, fedő alatt sűrű mártássá főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt. A karfiolt lecsöpögtetjük, leöntjük a mártással, frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.