Karamellkrém
Hozzávalók
kb. fél literhez: 20 dkg cukor 5 dkg szÅ‘lÅ‘cukor 2 evÅ‘kanál citromlé 1/4 l tejszÃn 1/4 l pálinka (kb. 38 %-os)
A cukrot és a szÅ‘lÅ‘cukrot feloldjuk 3 evÅ‘kanál vÃzben és a citromlében.
Lassú tűzön felforrósÃtjuk a cukros oldatot. Addig forraljuk, amÃg a cukor kissé megbarnul. Ekkor azonnal levesszük a tűzrÅ‘l, és továbbkevergetjük. Amikor a cukor kezd sűrűsödni, kisebb adagokban belekeverjük a tejszÃnt. Végül hozzákeverjük a pálinkát. Meleg helyen 14 napig állni hagyjuk, és minden nap megkeverjük. Leszűrjük, és üvegbe töltjük. MielÅ‘tt kitöltjük, mindig összerázzuk.
|