Kapros póréhagymaleves
Hozzávalók
(4)
70 dkg póréhagyma 1 gerezd fokhagyma fél csokor kapor 1 evÅ‘kanál vaj 1 csapott evÅ‘kanál liszt fél l zöldségleves kockából 1 pohár 12% zsÃrtartalmú tejföl 1 evÅ‘kanál citromlé 1 csipet reszelt szerecsendió 1/4 kávéskanál Å‘rölt koriander
A póréhagymát megtisztÃtjuk, megmossuk, és vékony karikákra, a fokhagymát finomra vágjuk. A kaprot leöblÃtjük, finomra aprÃtjuk.
A vajat felhevÃtjük, majd alacsony hÅ‘fokon 3 percig pirÃtjuk benne a zöldséget. Megszórjuk liszttel, kissé megpirÃtjuk. A zöldséglevest lassan hozzáöntjük, és csomómentesre keverjük. Felforraljuk, és fedÅ‘ alatt, lassú tűzön kb. 5 percig fÅ‘zzük, amÃg a póréhagyma megpuhul. A tejfölhöz keverünk kevés forró levest, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, és lassú tűzön felforraljuk (Ãgy nem csapódik ki a tejföl). A levest citromlével, sóval, borssal, szerecsendióval és korianderrel fűszerezzük. A kaprot a tetejére szórjuk.
|