Káposztás bableves
Hozzávalók
20 dkg szárazbab 20 dkg savanyú káposzta 20 dkg lecsókolbász 2 dl tejföl 2 evőkanál liszt 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma olaj ecet babérlevél 1 teáskanál pirospaprika só
A babot egy éjszakára hideg vÃzbe áztatjuk. Másnap 1 liter vÃzben feltesszük fÅ‘ni. Sóval, babérlevéllel ÃzesÃtjük. MegforrósÃtott olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfÅ‘tt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirÃtjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vÃzzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ÃzesÃtjük. Végül belefÅ‘zzük a karikára vágott kolbászt.
|