Káposztás bableves


Hozzávalók


20 dkg szárazbab
20 dkg savanyú káposzta
20 dkg lecsókolbász
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
ecet
babérlevél
1 teáskanál pirospaprika
só

A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.