Jércesaláta gazdagon
Hozzávalók
2 közepes burgonya 20 dkg zellergumó 1 db fÅ‘tt vagy sült csirkemell 2 db narancs 1 evÅ‘kanál olaj 40 dkg bébicékla 2 dl kefir 2 evÅ‘kanál citromlé 1 mokkáskanál Å‘rölt gyömbér só Ãzlés szerint
A burgonyát megmossuk, héjában megfÅ‘zzük. A zellert meghámozzuk, vékony csÃkokra vágjuk, és kevés vÃzben puhára fÅ‘zzük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval. Az egyik narancsot meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, a másik levét kicsavarjuk.
FelforrósÃtjuk az olajat, és a csirkemell mindkét oldalát megpirÃtjuk benne. Aláöntünk 2-3 evÅ‘kanál vizet, és a húst kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, csÃkokra vágjuk. A céklát és a burgonyát szeletekre vágjuk. A zellert leszűrjük. A kefirbÅ‘l a narancs- és citromlével, a gyömbérrel, kevés sóval ÃzesÃtett öntetet készÃtünk, és salátás tálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól behűtve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
|