Jércesaláta gazdagon


Hozzávalók


2 közepes burgonya
20 dkg zellergumó
1 db főtt vagy sült csirkemell
2 db narancs
1 evőkanál olaj
40 dkg bébicékla
2 dl kefir
2 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
só ízlés szerint

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és kevés vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval. Az egyik narancsot meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, a másik levét kicsavarjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk benne. Aláöntünk 2-3 evőkanál vizet, és a húst kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, csíkokra vágjuk. A céklát és a burgonyát szeletekre vágjuk. A zellert leszűrjük. A kefirből a narancs- és citromlével, a gyömbérrel, kevés sóval ízesített öntetet készítünk, és salátás tálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól behűtve tálaljuk.


Elkészítési idő: 20 perc.