Joghurtos saláta
Hozzávalók
(4)
3 tojás 1 konzerv (580 ml) darabolt ananász 1 konzerv (314 ml) mandarin 2 szál póréhagyma 1 alma 1 tasak joghurtos salátaöntet-por 2 dl joghurt (tejföl)
A tojásokat 10 perc alatt keményre fÅ‘zzük. Hideg vÃzbe mártjuk,
meghámozzuk, négyfelé vágjuk. A konzerv ananászt és mandarint
lecsepegtetjük.
A pórét megtisztÃtjuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Az almát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékonyan felszeleteljük. Az almát, a pórét, az ananászt, a mandarint összekeverjük, rátesszük a tojást. A joghurtos salátaöntetet a csomagoláson olvasható utasÃtás szerint összekeverjük a joghurttal (vagy tejföllel), a salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. Tálalás elÅ‘tt legalább 3 órát állni hagyjuk. Rozsos zsemlével kÃnáljuk.
|