Joghurtos saláta


Hozzávalók (4)


3 tojás
1 konzerv (580 ml) darabolt ananász
1 konzerv (314 ml) mandarin
2 szál póréhagyma
1 alma
1 tasak joghurtos salátaöntet-por
2 dl joghurt (tejföl)

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk. A konzerv ananászt és mandarint lecsepegtetjük. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Az almát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékonyan felszeleteljük. Az almát, a pórét, az ananászt, a mandarint összekeverjük, rátesszük a tojást. A joghurtos salátaöntetet a csomagoláson olvasható utasítás szerint összekeverjük a joghurttal (vagy tejföllel), a salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. Tálalás előtt legalább 3 órát állni hagyjuk. Rozsos zsemlével kínáljuk.