Húsvéti szûzérmék
Hozzávalók
1/2 kg szűzpecsenye 20 dkg füstölt sonka 25 dkg gomba 20 dkg reszelt sajt só bors oregano
A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat olajon hirtelen megpirÃtjuk. Egy tepsit vajjal vagy olajjal kikenünk, majd a hússzeleteket belerakjuk. A húsokra egyenként rárakjuk a szeletekre vágott gombát és a felaprÃtott sonkát. Ezután sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük és végül reszelt sajttal a tetejüket meghintjük. A tepsit alufóliával letekarjuk és a sütÅ‘be tesszük. Kb. 1/2 óra múlva a fóliát eltávolÃtjuk és még 10 percikg közepes lángon sütjük. Köretként párolt zöldséget vagy sült burgonyát ajánlok.
|