Paradicsomos omlett


Hozzávalók


20 dkg kemény,
érett paradicsom
7 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
6 tojás
2 kiskanál tej

A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, magját kikaparjuk, húsát szűrőkanálba téve alaposan lecsöpögtetjük, majd nagyon apróra vágjuk. 2 deka vajat serpenyőben megolvasztunk, a megtisztított, összezúzott fokhagymát és a paradicsomot beledobjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve 8-10 percig sütjük. Ha a leve teljesen elpárolgott, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat az alapreceptben leírtak szerint kikeverjük, a fokhagymás paradicsomot hozzáadjuk, esetleg utánasózzuk, és szintén az ott leírtak szerint, adagonként megsütjük.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 214 kcal / 895 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri leányka 2000).