Paradicsomos omlett
Hozzávalók
20 dkg kemény, érett paradicsom 7 dkg vaj 1 gerezd fokhagyma só, őrölt bors 6 tojás 2 kiskanál tej
A paradicsomot egy pillanatra forró vÃzbe mártjuk, héját lehúzzuk, magját kikaparjuk, húsát szűrÅ‘kanálba téve alaposan lecsöpögtetjük, majd nagyon apróra vágjuk. 2 deka vajat serpenyÅ‘ben megolvasztunk, a megtisztÃtott, összezúzott fokhagymát és a paradicsomot beledobjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve 8-10 percig sütjük. Ha a leve teljesen elpárolgott, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat az alapreceptben leÃrtak szerint kikeverjük, a fokhagymás paradicsomot hozzáadjuk, esetleg utánasózzuk, és szintén az ott leÃrtak szerint, adagonként megsütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 214 kcal / 895 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri leányka 2000).
|