Omlett finom füvekkel


Hozzávalók


1-1 kis csokor tárkony,
petrezselyem és turbolya
fél csokor metélőhagyma
6 tojás
2 kiskanál tej
1 kiskanál reszelt sajt
(ha lehet, parmezán)
só, őrölt bors
5 dkg vaj

A "finom füveket" megmossuk, lecsöpögtetjük, tiszta konyharuhával alaposan leszárogatjuk, és nagyon apróra vágjuk. A tojásokat az alaprecept útmutatásai szerint tálban kikeverjük. A zöldfűszereket, a reszelt sajtot hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Pár csepp olvasztott vajat is tehetünk bele, és még egyszer gondosan összekeverjük. A már ismert módon négy omlettet sütünk belőle.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 205 kcal / 875 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmélyi cserszegi fûszeres).

Jótanács: -A sajtos omlett ugyanígy készül, természetesen finom füvek nélkül, és valamivel több, kb. egy púpozott evõkanálnyi reszelt sajttal. Megbolondíthatjuk omlettünket, ha a hûtõszekrényben fellelhetõ, többféle maradék sajtdarabkát is felhasználjuk hozzá..