Omlett finom füvekkel
Hozzávalók
1-1 kis csokor tárkony, petrezselyem és turbolya fél csokor metélőhagyma 6 tojás 2 kiskanál tej 1 kiskanál reszelt sajt (ha lehet, parmezán) só, őrölt bors 5 dkg vaj
A "finom füveket" megmossuk, lecsöpögtetjük, tiszta konyharuhával alaposan leszárogatjuk, és nagyon apróra vágjuk. A tojásokat az alaprecept útmutatásai szerint tálban kikeverjük. A zöldfűszereket, a reszelt sajtot hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Pár csepp olvasztott vajat is tehetünk bele, és még egyszer gondosan összekeverjük. A már ismert módon négy omlettet sütünk belőle.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 205 kcal / 875 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Neszmélyi cserszegi fûszeres).
Jótanács: -A sajtos omlett ugyanÃgy készül, természetesen finom füvek nélkül, és valamivel több, kb. egy púpozott evõkanálnyi reszelt sajttal. MegbolondÃthatjuk omlettünket, ha a hûtõszekrényben fellelhetõ, többféle maradék sajtdarabkát is felhasználjuk hozzá..
|