Hagymás rostélyos
Hozzávalók
(4)
50 dkg marhafelsál 4-5 nagyobb fej vöröshagyma 50 dkg burgonya zsÃr olaj vaj bors mustár flekken fűszerkeverék só
A húst négy szeletre vágom, megkenem mustárral, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, és kb. egy óra állás után bÅ‘, forró zsÃrban mindkét oldalán jól átsütöm, majd kevés vÃzzel felengedve, fedÅ‘ alatt puhára párolom. A hagymát karikára vágom, lesózom, és összekeverem annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró olajban, több adagban pirosra sütöm, leszűrve jénai edénybe teszem, hogy ne hűljön ki. (Rengeteg hagymával szeretem!) A krumplit 1,5-2 centis kockára vágom, és zsÃr, olaj és vaj keverékében megsütöm. Tálaláskor a húsra halmozom a hagymát és meglocsolom a hús szaftjával. Mustárt is adok mellé. Fejessaláta, savanyú uborka, kovászos uborka illik hozzá.
|