Hagymás rostélyos


Hozzávalók (4)


50 dkg marhafelsál
4-5 nagyobb fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
zsír
olaj
vaj
bors
mustár
flekken fűszerkeverék
só

A húst négy szeletre vágom, megkenem mustárral, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom. A hagymát karikára vágom, lesózom, és összekeverem annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró olajban, több adagban pirosra sütöm, leszűrve jénai edénybe teszem, hogy ne hűljön ki. (Rengeteg hagymával szeretem!) A krumplit 1,5-2 centis kockára vágom, és zsír, olaj és vaj keverékében megsütöm. Tálaláskor a húsra halmozom a hagymát és meglocsolom a hús szaftjával. Mustárt is adok mellé. Fejessaláta, savanyú uborka, kovászos uborka illik hozzá.