Hideg paradicsomleves


Hozzávalók


15 dkg hagyma
2 kg érett paradicsom
7 dkg vaj
2 babérlevél
1 kis ág rozmaring
2 teáskanál cukor
4 szelet fehér szendvicskenyér
4 ág bazsalikom

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk. Felforrósítunk 3 dkg vajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, összeforrósítjuk, belekeverjük a babérlevelet, a rozmaringot, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Felöntjük fél liter vízzel, és 30 percig rotyogtatjuk. A levesből kidobjuk a babérlevelet és a rozmaringot, a levest szitán átpasszírozzuk, utánaízesítjük, és hagyjuk kihűlni. A bazsalikomleveleket leöblítjük, apróra vágjuk, és a langyos levesbe keverjük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, a maradék vajban megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.


Elkészítési idő: 30 perc.