Hideg paradicsomleves
Hozzávalók
15 dkg hagyma 2 kg érett paradicsom 7 dkg vaj 2 babérlevél 1 kis ág rozmaring 2 teáskanál cukor 4 szelet fehér szendvicskenyér 4 ág bazsalikom
A hagymát meghámozzuk, felaprÃtjuk. A paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk.
FelforrósÃtunk 3 dkg vajat, és megpirÃtjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, összeforrósÃtjuk, belekeverjük a babérlevelet, a rozmaringot, és sóval, borssal, cukorral ÃzesÃtjük. Felöntjük fél liter vÃzzel, és 30 percig rotyogtatjuk. A levesbÅ‘l kidobjuk a babérlevelet és a rozmaringot, a levest szitán átpasszÃrozzuk, utánaÃzesÃtjük, és hagyjuk kihűlni. A bazsalikomleveleket leöblÃtjük, apróra vágjuk, és a langyos levesbe keverjük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, a maradék vajban megpirÃtjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|