Gyümölcstorta dinnyegolyókkal
Hozzávalók
kb. 8 szelethez: 1 db készen kapható permes tortalap 80 dkg görögdinnye 60 dkg sárgadinnye 1 dl tejszÃn 1 dl tej 1 tasak fÅ‘zés nélkül készÃthetÅ‘ vanÃliás puding 1 citrom leve 10 dkg túró
A dinnyéket felvágjuk, kimagozzuk, és húsukból egyforma kis golyócskákat vájunk ki belőlük -karalábévájóval.
A tejszÃnt összekeverjük a tejjel, hozzáadjuk a pudingport, a citromlevet, a túrót, és az egészet simára keverjük turmix gépben, vagy bot mixerrel. Ezt a krémet a peremes tortakarikába öntjük, elsimÃtjuk, és kb. 10 percre hűtÅ‘be tesszük. Kivesszük a tortát a hűtÅ‘bÅ‘l, tetejét kirakjuk a dinnyegolyócskákkal, majd ismét hűtÅ‘be tesszük kb. 1 óra hosszára, hogy a krém megdermedjen. Szeletelve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|