Gyümölcsrizs
Hozzávalók
25 dkg rizs 1 rúd vanÃlia 1 l tej 2 dl tejszÃn 15 dkg cukor 50 dkg gyümölcs (idény szerint vagy befÅ‘tt) kb. 2 dl kompótlé vagy szÅ‘lÅ‘lé
A rizst a rizsfelfújtnál leÃrtak szerint megfÅ‘zzük, kihűtjük. Hozzáadjuk a tejszÃnt, a cukrot és jól összekeverjük. A gyümölcsöt megmossuk, leszárÃtjuk, ha magos kimagozzuk, ha nagyobb, kisebb kockákra vágjuk. A konzervet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A gyümölcsöket a rizshez keverjük, és annyi gyümölcslével lazÃtjuk, hogy lágy masszát kapjunk. Dobozba tesszük, és a kirándulásig a hűtÅ‘ben tartjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
|