Gombás spagetti


Hozzávalók (4)


3 dkg szárított kínai (Shii-Take) gomba
80 dkg kelkáposzta
1 fej hagyma
2 evőkanál vaj
3 dl zöldségleves (kockából)
15 dkg apró sampinyon
1 dl szójaszósz + az ízesítéshez
50 dkg spagetti
5 dkg mini paradicsom




A kínai gombát bő vízbe beáztatjuk. A kelkáposztát megmossuk, és nem túl vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a hagymát. Egy maréknyi kelkáposztát félreteszünk, a többit a hagymához keverjük. Kissé megpároljuk, felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve kb. 15 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a sampinyont, félbe, a kínai gombát pedig csíkokra vágjuk. A maradék vajat felforrósítjuk, belekeverjük a gombákat, és belekeverünk 1 dl-t a gomba áztatóvizéből. Felteszünk vizet forrni a spagettinak, és a szójaszósszal ízesítjük. A kelkáposztát merülőmixerrel nem túl finomra pépesítjük. Kifőzzük a spagettit, az utolsó 5 percben hozzákeverjük a félretett kelkáposztacsíkokat, majd leszűrjük. A kelkáposztapépbe keverjük a gombát, borssal és szójaszósszal ízesítjük, és a spagettihoz tálaljuk. Tetejét mini paradicsommal díszítjük.