Gombás spagetti
Hozzávalók
(4)
3 dkg szárÃtott kÃnai (Shii-Take) gomba 80 dkg kelkáposzta 1 fej hagyma 2 evÅ‘kanál vaj 3 dl zöldségleves (kockából) 15 dkg apró sampinyon 1 dl szójaszósz + az ÃzesÃtéshez 50 dkg spagetti 5 dkg mini paradicsom
A kÃnai gombát bÅ‘ vÃzbe beáztatjuk. A kelkáposztát megmossuk, és nem túl vékony csÃkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
ElkészÃtés: A vaj felét felforrósÃtjuk, és megpirÃtjuk benne a hagymát. Egy maréknyi kelkáposztát félreteszünk, a többit a hagymához keverjük. Kissé megpároljuk, felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve kb. 15 percig fÅ‘zzük. Közben megtisztÃtjuk a sampinyont, félbe, a kÃnai gombát pedig csÃkokra vágjuk. A maradék vajat felforrósÃtjuk, belekeverjük a gombákat, és belekeverünk 1 dl-t a gomba áztatóvizébÅ‘l. Felteszünk vizet forrni a spagettinak, és a szójaszósszal ÃzesÃtjük. A kelkáposztát merülÅ‘mixerrel nem túl finomra pépesÃtjük. KifÅ‘zzük a spagettit, az utolsó 5 percben hozzákeverjük a félretett kelkáposztacsÃkokat, majd leszűrjük. A kelkáposztapépbe keverjük a gombát, borssal és szójaszósszal ÃzesÃtjük, és a spagettihoz tálaljuk. Tetejét mini paradicsommal dÃszÃtjük.
|