Gombás pulykamell
Hozzávalók
45 dkg filézett pulykamell 8 paradicsom 1/2 citrom 1 gerezd fokhagyma 1 lilahagyma 15 dkg gomba 2 tk. pirosarany 2 ek. olaj ( lehetÅ‘leg olÃva) 1 evÅ‘kanál vaj 2 dl tejszÃn
A pulykamellet csÃkokra vágjuk. A paradicsomot megsütjük, és nagyobb darabokra aprÃtjuk. A citrom levét kifacsarjuk. A fokhagymát szétnyomkodjuk, a lilahagymát darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk.
ElkészÃtés: A pulykamellet, a pirosaranyat, az olajat, a citromlevet és a fokhagymát tálban összekeverjük, és hagyjuk kis ideig összeérni. Egy nagy serpenyÅ‘ben felolvasztjuk a vajat, és a hagymát addig sütjük benne, amÃg szÃne lesz. Hozzáadjuk a gombát, és folyamatos kevergetés mellett puhára pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és erÅ‘s tűzön 3-4 percig sütjük. Belekeverjük a paradicsomot, a tejszÃnt, sózzuk, borsozzuk, és további 2-3 percig fÅ‘zzük.
|